OM CAFÉ PATINA
GRÆSK RESTAURANT I KØBENHAVN

Efterårets myriader af farver afslutter på smukkeste vis årets cyklus i faunaen. Før alt står nøgent til vinterens komme, gav faunaen os med dens flotte Patina en oplevelse at gemme på til de halvgrå vintermåneder. Og når foråret spirer, glemmer vi også hurtigt den kolde og grå vinter, når vi med forventning kigger fremad.

Patina går hånd i hånd med tiden. Tidens tand, siger man giver patina til alt. Jern ruster og bliver rødt. Kobber bliver grønt. Træ bliver mørkere. Mennesker vil helst ikke erkende, at de får aldringstegn, deres Patina, som f.eks. rynker og gråt hår. Men det er ikke til at komme udenom – til gengæld siger mange, at den skønhed man har som ung udadtil, den får man ofte indadtil, når man bliver ældre.

Café Patina er en græsk restaurant i København, der har den ambition at hylde cyklusen i livet, at holde af både nyt og gammelt. Alting har en plads i cyklusen – ligesom forår og efterår i årets cyklus har. Ting, der har mange år på bagen kan få nyt liv i stedet for at blive smidt ud, fordi det har fået lidt Patina. Der er altid plads til det nye, men ikke nødvendigvis på bekostning af det gamle – og gamle udslidte ting kan genopstå ved genbrug, måske i en ny funktion eller bare som pynt og lidt nostalgisk minder os om, tiden der gik.

Når vi taler om mad og drikke så falder vores valg ofte på det vi kender, men vi er også nysgerrige og vil også gerne udvidde vores madhorisont nogle gange og hvis menneskeheden aldrig havde været nysgerrige, ville vi heller ikke have de gode klassiske retter.

Hos Café Patina i København håber vi på, at vore kunder føler sig godt tilpas i hyggelige omgivelser, som skuer både frem og tilbage i tiden. Vi håber, du vil kunne lide, hvad vi serverer og på menukortet vil du finde gode gamle traditionelle, især græske retter, men også fornyelser eller noget der bare er nyt for dig.

Café Patina er drevet af ægteparret Stella & Erik Christiansen, der er et græsk-dansk ægteskab, som netop har rundet sølvbrylluppet.

Efter snart 25 år har ægteskabet ganske vist fået lidt Patina, men kærligheden er aldrig rustet. Og det er vores kærlighed til mad og drikke heller ikke.

Velkommen og velbekomme på Café Patina – Græsk restaurant i København!

Kalos orisate kai
Kali Orexi !